Mat Parlaklık
otoparklar, operasyon hareketliliği olan depolar veya kapalı alanlar mat parlaklık için akla gelen ilk uygulama alanları olmakla beraber fabrikalar, değişik ölçekte üretim tesisleri, açık kabul alanı olan firmalarda bu türden yüksek mukavemetli, lastik izi bırakmayan mat zemin görünümü tercih eden kuruluşların başında gelmektedir. Tozumazlık özelliğinin olması da başta sağlık olmak üzere bir çok avantajlar sunar.
Yarı Parlaklık
Yarı mat parlaklık işlevsel olarak zemin üzerinde belli bir yoğunluğun yaşandığı mekanlarda başta tercih edilmekle birlikte, maliyet noktasında daha hesaplı oluşu ve diğer beton zemin parlatma türlerinde olduğu gibi hijyenik bir yapı sunması da seçim noktasında kararı etkileyen faktörlerdendir.
Alış veriş merkezlerindeki arka plan koridorları, hastane, sağlık ocakları, kamu ve benzeri kuruluşların atıl bölgeleri de bu türden bir parlatma tekniğinin uygulanabileceği yerler olduğu gibi aşırı ışık yansımasının istenmediği geniş balkonlar, villa önleri gibi yaşam mekanlarında da tercih edilebilmektedir.
Tam Parlaklık
Alışveriş merkezleri, süpermarketler, oteller, mağazalar, kültür ve sanat merkezleri gibi yüksek kalitenin artık normal bir standart olarak kabul edildiği mekanlarda tercih edilmekle beraber beton zeminin olduğu aklınıza gelebilecek her yerde uygulanabilir olup değer verdiğiniz kitlenizde mükemmel bir izlenim bırakır.
Bunun yanı sıra diğer tüm beton yüzey uygularımızın sunduğu hijenik, leke dayanıklılığı, lastik izi tutmazlığı, çatlamazlık, tozumazlık, aşınmazlık gibi bütün özelliklere haizdir. Pürüzsüz yüzeyi ile katma değer sunan bir uygulama olup yatırımlarınızı korur ve değer kaybı oluşumunu engellemeye de yardım eder.
Bu uygulamanın geçirdiği evrelerde beton zemin güçlendirme tekniği de uygulandığından en çok tercih edilen beton zemin parlatma tekniklerinden biridir.
SUPER FLOOR ( TAM PARLAK NATUREL BETON)
Beton Parlatma, özel yüzey silim makineleri ve elmas bıçaklarla kirli görünümlü beton yüzeylerin sırasıyla kazıma, honlama ve parlatma basamaklarıyla aşındırılıp özel ürünlerle mermer ve granit parlaklığına ulaştırılmasıdır.
Beton parlatma kesinlikle bir yüzey kaplama yöntemi değildir, beton zemine çevreye zararlı hiçbir kimyasal uygulanmaz. Bu yüzden tamamen çevre dostu, çok uzun ömürlü ve ekonomik zeminler elde edilir. Beton parlatma geleceğin zemin teknolojisi olarak gösterilmektedir.
Aşamaları, Kazıma-Tozumazlık-Honlama-Parlatma ve Gloss şeklinde tanımlanabilir.
LİTYUM SİLİKAT SIVI YÜZEY SERTLEŞTİRİCİ
Lityum Silikat sıvı yüzey sertleştirici, geleneksel Sodyum ve Potasyum bazlı alternatiflerine göre daha küçük moleküllere sahiptir ve betonun içine daha kolay emprenye olarak çok daha kısa bir zamanda reaksiyonunu tamamlar. Böylece beton yüzeyinin %30-60 arası aşınma direncini arttırarak zeminin ömrünü uzatır. Projelerimizde tercih ettiğimiz Ultralit marka Lityum Silikat sıvı yüzey sertleştirici, alternatifleri içinde en yüksek Lityum oranına sahip üründür.
BETON TOZUMAZLIĞI
Beton yapısı gereği dışarıdan gelen tozlardan bağımsız olarak kendi içerisinde toz üretip, ürettiği tozu kusmaktadır. Lityum Silikat sıvı yüzey sertleştirici, betonun içeriğindeki tozumaya sebep olan, Kalsiyum Hidroksit molekülleri ile reaksiyona girerek bu molekülleri Kalsiyum Silikat moleküllerine dönüştürür. Betonun tozuması kalıcı ve kesin olarak engellenmiş olur. Beton tozumazlığı, betonun brüt bırakıldığı zemin, duvar ve tavan gibi tüm alanlarda uygulanabilir.
GLOSS UYGULAMASI
GLOSS, Beton Parlatma uygulanmış yüzeyler üzerindeki mikro ölçekli gözenekleri kapatan, kaymazlık özelliğini arttıran ve zeminin parlaklığını çok daha uzun süre korumasını sağlayan kimyasal bir üründür. Beton Parlatma uygulamasının son aşamasında yani yüzey mekanik olarak tam parlaklığa ulaştıktan sonra uygulanır. Ayrıca zemini mümkün olan en pürüzsüz hale getirdiği için otopark veya fabrika uygulamalarında zeminde oluşan otomobil veya forklift lastik izlerinin oluşumuna büyük oranda engel olur ve daha kolay temizlenmesini sağlar.